Szilveszter Toszkánában***

Szilveszter Toszkánában***

Olaszország / Toscana

Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 4 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

VOX készülék (városnézéshez): 2.000 Ft/fő
Idegenforgalmi adó: 2 Euro/fő/éj
Fakultatív vacsora felár (4 vacsora): 22.000 Ft/fő (itthon fizetendő)

Szilveszteri zenés vacsora:        Kb. 60 Euro/fő (helyszínen fizetendő) Élő zene, tánc, tombola, éjféli vacsora toszkán specialitásokkal. (a mulatság ára magában foglal 1 üveg prosecco 2 főre, egyéb ital külön fizetendő)
Fakultatív programok 
Pisa-Lucca-Livorno kirándulás:40 Euro/fő + belépőjegyek
Várható költségek 
Firenze, Uffizi képtár:kb. 25 Euro/fő
Firenze, Sta. Croce templom:kb.   7 Euro/fő
Firenze, vonatjegy:kb. 12 Euro/fő
Pisa Ferde Torony:kb. 17 Euro/ fő (a feljutás lehetősége a helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvénye)
Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna:kb.  7 Euro/fő
Siena Dóm:kb.  10 Euro/ fő
„fattoria' látogatás:kb. 12 Euro/fő


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Short

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

1. nap:               
Elutazás Budapestről reggel 05.00 órákban. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Firenze környékén az esti órákban.

2. nap:
Reggeli után utazás Toszkána fővárosába, és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram után visszautazás a szálláshelyre.

3. nap:
Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok 'mekkája' volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm és Keresztelőkápolna. Délután látogatás San Gimignanoba, a 'tornyok városába', ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Visszaérkezés a szállodába. Az esti órákban egy tipikus helyi 'fattoria'-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket.

4. nap:
Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Toszkána legszebb városaiba. 
Elsőként utazás Pisa-ba, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető Ferde Torony. Délután a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Anfiteatro – San Frediano templom. A nap lezárásaként Livornoba látogatunk, ahol a híres Mascagni teraszon teszünk egy kellemes sétát. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

Este Szilveszteri mulatság a szállodában. Élő zene, tánc, tombola, éjféli vacsora toszkán specialitásokkal. (a mulatság ára magában foglal 1 üveg prosecco-t 2 főre, egyéb ital külön fizetendő)
Amennyiben a szállodában megrendezendő Szilveszteri mulatságon nem kívánnak részt venni, úgy a félpanziót fizető kedves utasaink a 31-i vacsorát késő délután/kora este tudják majd elfogyasztani és a szilveszter éjszakát pihenéssel fogják tudni tölteni. A kisvárosban- ahol a szállás lesz-, szabadtéri szilveszteri programokat nem szerveznek.

5. nap:
Elutazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A program abban az esetben tudnak megvalósulni a meghirdetett programelemekkel, amennyiben a rendezvények szervezése nem ütközik törvényi akadályba. A helyszíneken a járványügyi előírások betartása szükséges. 

Leírás

Utazás: autóbusszal 
Szállás: 4 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban 
Ellátás: reggeli vagy félpanzió

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás