Római BarangolásokRómai Barangolások

Római Barangolások

Olaszország / Róma

Az ár tartalmazza

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese

1. nap: Budapest-Velence
Kora reggeli indulás Budapestről. Folyamatos utazás a Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Velence közeli szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Szabadprogram vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palotát, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint Európa legszebb szalonja. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz majd rövid szabadidő (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban (Ár: 30 EUR/fő).
 
2. nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd elutazás Róma irányába. Érkezés Lazio tartomány fővárosába, az „Örök városba” a kora délutáni órákban. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Utolsó állomásunk Róma jelképe, a Colosseum, melynek megtekintésével zárjuk mai programunkat. (Forum Romanum+Colosseum 7.900 Ft/fő* jelentkezéskor fizetendő!) Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban.
 
3. nap: Vatikán-Róma
Látogatás a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel (Ár: 14.900.- Ft/fő* jelentkezéskor fizetendő!).  Délután a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.
 
4. nap: Róma-Orvieto-Montecatini
Folytatjuk római barangolásunkat: a Szt. Pál Bazilika, az ókori Rómában különböző versenyek színhelyéül szolgáló Circus Maximus, a Santa Maria in Cosmedin és az Igazság Szája, majd rövid szabadidő. A déli órákban búcsú Rómától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvieto. Séta a varázslatos középkori óvárosban, a hangulatos kis utcákon. Megtekintjük az Itália csodájának nevezett csodás Dómot.Szabadidőben megkóstolhatjuk a híres orvietói borokat, valamint vásárolhatunk is a hangulatos középkori utcákon haladva. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre. Érkezés Montecatini Terme városába az esti órákban.
 
5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Santa Croce, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio, Dóm-Keresztelőkápolna. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő éjszakai órákban.
 

Artablazat

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG
 
Utazás: autóbusszal    Szállás: 2 éj ***szálloda Jesolo környéke, illetve Montecatini Terme, 2 éj **** szálloda Mentana Ellátás: reggeli
 
Részvételi díj: 109.900,-Ft/fő
Félpanziós felár: 16.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 22.000,-Ft/fő, 
Biztosítás: 2.850,-Ft/fő,  Sztornó biztosítás: 2%
Colosseum-Forum Romanum program: 7.900 Ft/fő* 
Vatikán tárlatvezetéssel program: 14.900 Ft/fő* 
 
Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
 Audio-guide 1.500,- Ft
Velence fakultatív kirándulás: 30 EUR
Velence 10 éves korig: 15 EUR
Velence 14 éves korig 20 EUR
Róma helyi idegenvezető költsége 5 EUR/fő
 Róma tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Róma vonaljegy: 100 perces 1,5 EUR / jegy
Orvieto Dóm+Brizio: 4 EUR
Orvietó felvonó: 3 EUR
Firenze/Santa Croce: 8 EUR
Firenze helyi idegenvezető költsége+regisztrációs adó 10 EUR/fő  
Idegenforgalmi adó Montecatini: 1 - 1,5EUR/fő/éj

Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
 Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20

 

Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Római Barangolások