Barcelonai városlátogatásBarcelonai városlátogatásBarcelonai városlátogatás

Barcelonai városlátogatás

Spanyolország / Barcelona

Az ár tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db max. 10 kg, max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke tavasszal és ősszelkb. 89 000 Ft, nyáron: 105 000 Ft)4 éjszakát Barcelona belvárosában, 4*-os szállodában reggelivela megadott programokata program szerinti autóbusz közlekedésta magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

az idegenforgalmi adót(helyszínen fizetendő)10 EUR / főa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 40 EUR / főaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár88 000 FtElsőbbségi beszállás (2 db fedélzetre felvihető kézipoggyásszal)kb. 22 000 FtFélpanziós felár28 000 FtBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Info

[r] repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

4*-os belvárosi hotel

reggelivel

1. A spanyolok szíve helyén focilabda dobog, így mi sem hagyjuk ki a Camp Nou stadion megtekintését. FC Barcelona emléktárgy nélkül haza jönni Barcelonából több mint „hiba”, ezért ne felejtsük ki a családnak szánt ajándékok közül. 

2. Jamon Serrano, elsőre idegenül hathat a név, de ha megkóstolja híres serrano sonkát, mindig érezni fogja azt a finom és különleges ízt. Mind közül kiemelkedik a Pata Negra sonka, megéri áldozni rá.

3. Megtanulhatja az autentikus spanyol egytálétel, a paella elkészítési módját egy helyi szakácstól. 

 

´´

Max. 25 fős csoportlétszám

´´

A városlátogatás alatt 2 világörökségi helyszínt is érintünk.

´´

Magyar csoportkísérő

Leiras

1. nap: Budapest – Barcelona

Találkozás kora reggel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd utazás Barcelonába a Wizz Air közvetlen járatával. Érkezés 09:00 óra körül a katalán fővárosba. A csomagok felvétele után buszos városnézésre indulunk, fényképszünet a világ egyik leghíresebb stadionjánál, a Camp Nou Stadionnál, a futball barcelonai szentélyénél, majd a Poble Espanyolnál, ahol a hatalmas Spanyolország minden markáns kultúrtörténeti régiójának építették fel egy-egy jellemző épületét. Ezt követően a város panorámájának megtekintése a Montjuic hegy tetején álló erődítmény bástyájáról. Kedvező időjárás esetén utazás libegővel a Montjuic hegyről Barcelona központjába, a kikötői negyedbe. Koradélután elfoglaljuk belvárosi szállásunkat, majd merüljünk bele a spanyol életérzésbe: kóstoljunk tapast, igyunk sangriát vagy csak élvezzük a napsütést egy kávézó teraszán. Este fakultatív vacsora a szállodában.

Szállás: Hotel Evenia Rosello 4*

2. nap: Barcelona

Reggeli után városnézés gyalogosan Barcelona történelmi óvárosában: a híres „sakktábla” városnegyedek nagyszabású eklektikus-szecessziós bérpalotái, Catalunya tér - a város szíve, majd séta a híres, mindig nyüzsgő Las Ramblas-on egészen a Boquería Market-ig, ami a város legnagyobb és leglátványosabb piaca. Tengeri élőlények (halak, rákok, kagylók, csigák), zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, hentesáruk minden mennyiségben, elképesztő változatosságban kínálják magukat az ízlésesen elrendezett pultokon. Itt közösen kóstolunk a helyi, friss termékekből. Ezt követően fakultatív főzőkurzusra invitáljuk Önöket, ahol egy helyi szakács segítségével megismerkedhetünk a különleges helyi specialitásokkal. Sáfránnyal ízesített paellát készítünk tenger gyümölcseivel, ami Spanyolország leghíresebb egytálétele.

Ebéd után megcsodáljuk Antonio Gaudí különleges építményét kívülről: a Casa Milát-t, valamint a híres építész másik extrém palotáját: a Casa Batllót, mely a világörökség részét képező épület, és melyet a Csontok háza néven is ismernek. A 20. század elején épített, szecessziós stílusú épületben nincs sehol egy egyenes vonal, és szegély sem. Barcelonát nem véletlenül nevezik a világ legizgalmasabb metropoliszának, hiszen a művész gondoskodott arról, hogy az avantgard valóban lenyűgöző helyszínekkel vonzza magához a turistákat. A paloták megtekintése után szabad program keretében vásárlási lehetőség a Catulnya-tér közelében. Este fakultatív vacsora a szálláson.

3. nap: Barcelona

Reggeli után indulás a hotelből a gyalogos városnézés folytatására. Felkeressük a város leghangulatosabb részét, a középkori óvárost, a Barrio Gótico-t (gótikus negyed). A város ezen része különleges hangulattal várja a látogatókat. A negyed közepén kanyargó, bájos kis utcácskákat terek szakítják meg, mely a középkori jelleget kölcsönöz e területnek. Ha még tovább szeretnénk fokozni a látványt, kalandozhatunk a kisebb-nagyobb paloták, templomok, és a hangulatos kávézók között. Megtekintjük Barcelona katedrálisát is, a Szent Eulália székesegyházat. Ezt követően szabad program a Plaza Real-on, a „tapas”-ok, „jamon serrano-k”, kávéházak és a Ramblas különleges világában. Este fakultatív vacsora a szállodában.

4. nap: Barcelona

Városnézésünk folytatásaképpen Barcelona két ikonikus látnivalóját vesszük célba. Eusebi Güell báró, gazdag textilgyáros, Gaudí csodálója, utazásai során döntötte el, hogy az angol tájkertekhez hasonló parkot alakít ki Spanyolországban. Közös vállalkozásuk eredményeképpen jött létre az extravagáns Güell Park. Séta és fényképezés a város fölé magasodó és meseszerű park díszlépcsőin, sétányain és kilátópontjai között, majd megcsodáljuk a Sagrada Familiát (előzetes foglalás alapján, szigorú időpont egyeztetés szerint, szabad helyek függvényében) Antonio Gaudí máig befejezetlen, nagyszabású templomát, amin 40 évet dolgozott, és ami egyben Barcelona jelképe is. A tervek szerint Gaudi halálának 100. évfordulójára, 2026-ra készül el, amikor is a világ legnagyobb római katolikus bazilikája lesz 170 m magas tornyával. Némelyik toronyba lifttel juthatunk fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A lenyűgöző látnivalók megcsodálása után szabadidő. Fakultatív vacsora. 

5. nap: Barcelona - Budapest

Korareggeli kijelentkezés a szállodából (hideg reggeli csomag) majd irány a repülőtér. Hazautazás a Wizz Air közvetlen járatával, majd landolás Budapesten dél körül.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Antoni Gaudí munkái
  • A Katalán Zene Palotája és a Szent Kereszt és Szent Pál Kórház, Barcelona

Programok

Fakultatív paella főzés egy helyi szakáccsal, majd ebéd: 19.000 Ft/fő

További információk

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2

Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Barcelonai városlátogatásBarcelonai városlátogatás