Toszkána varázsa***Toszkána varázsa***Toszkána varázsa***

Toszkána varázsa***

Olaszország / Toscana

Az ár tartalmazza

Utazás busszal, Szállás, Ellátás megadott szerint, Idegenvezető

Fekvese

1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon a magasba törő ciprusok, középkori kisvárosok festői tájaira. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, ahol Itália egyik legfestőibb régiója vár ránk. Toszkánát említve először szinte biztosan a jellegzetes toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt, hiszen a festői régió számtalan látnivalót rejt. A kora esti órákban érkezünk a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. A gyógyvízéről híres városban este még nézelődhetünk a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a látogatókat. A pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtér, a Piazza del Popolo és a Via Verdi mindenképpen megér egy rövid sétát. 

2. nap: Poggio a Caiano-Firenze
Reggeli a szállodában, majd a Medici család egyik legszebb és leghíresebb villáját, a hajdani nyári rezidenciát keressük fel Poggio a Caiano városában. A 9 hektár területet elfoglaló parkkal körülölelt reneszánsz villa az UNESCO Világörökség része. Látogatásunk után folytatjuk utunkat a toszkán fővárosba, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. A városról talán először a festői toszkán táj, a híres Ponte Vecchio, a Medici család vagy egyszerűen a reneszánsz jut eszünkbe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. Firenze tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. A város látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, így érthető, hogy a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Belvárosi séta a város legjelentősebb műemlékeinek megtekintésével (S.Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Dóm…), majd délután szabadidő, vásárlási lehetőség vagy lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére részletes tárlatvezetéssel (Ár: 14.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!). Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap: Siena-San Gimignano-Volterra
Ma Toszkána legszebb városainak felfedezése következik. Kirándulásunk során a tartomány világhírű  régiójának, a sokat fényképezett Chianti borvidék szépségeivel is megismerkedünk. Utunk először is a híres lovasversenyről (Palio) és kagyló alakú főteréről híres Siena-ba vezet. Városnézés a három összefüggő dombon fekvő gyönyörű gótikus városban. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd a legfontosabb nevezetességek megtekintése után válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Délután látogatás San Gimignanoban.  A dombtetőre épült 'középkori Manhattan' képe már távolról  kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. A „tornyok városában” vásárolhatunk a Chianti és Vernaccia borokból, vagy megkóstolhatjuk a szarvasgombával töltött vaddisznó szalámit is. A késő délutáni órákban rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az 'alabástrom város' központja Itália egyik legszebb középkori tere, a Piazza del Priori. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Pisa-Lucca-Capannori-Montecarlo
Reggeli, majd egész napos fakultatív kirándulás. Utazás Pisa különlegesen szép városába, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt.  Utunk először is a Csodák mezejére vezet, ahol a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. A Campo dei Miracoli csodálatos épületeinek megtekintése után rövid szabadidő.  (A Ferde Toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen, a szabad helyek függvényében lehetséges!) Városnézésünk után folytatjuk utunkat a falakkal körülölelt Lucca városába. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, Dóm, San Martino templom. Séta az elbűvölő szűk utcácskákkal, terekkel, tetőteraszokkal, tornyokkal és templomokkal büszkélkedő városközpontban. Délután a Lucca környéki villák egyik legimpozánsabb épületének a megtekintésére indulunk. Séta a festői villa parkjában, majd mai programunkat egy jellegzetes vidéki gazdaságban fejezzük be. Borkóstoló,  vásárlási lehetőség, majd visszautazás a szállodába (Ár: 40EUR/fő).

5. nap: Vinci-Budapest
Reggeli után utazás a reneszánsz lángelme polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek szülővárosába. Látogatás a toszkán dombvidék által védett, olíva ligetekkel körülölelt  Vinci festői kisvárosában. A várban található múzeum egyedülálló betekintést nyújt egy lángoló elme fantasztikus, korát megelőző találmányainak gyűjteményébe. A múzeum és a lakóház megtekintése után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Budapestre. Késő esti érkezés Budapestre a Déli Pályaudvarhoz.

 

Artablazat

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia, Olaszország
 
Utazás: autóbusszal, Szállás: *** szálloda, Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 89.900,-Ft/fő,
 Félpanzió: 15.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.850,-Ft/fő, Sztornó biztosítás: 2%
 
Uffizi Képtár 14.900,-Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő!
(*a díj tartalmazza: belépőjegy, foglalási díj, magyar nyelvű tárlatvezetés)

 

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Audio-guide 1.500,- Ft
Pisa-Lucca-Capannori-Montecarlo fakultatív program 40 EUR
Vinci / Vinci Múzeum 9 EUR
Poggio a Caiano / Villa Medici ingyenes
Firenze / helyi idegenvezető 5 EUR
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Siena / helyi idegenvezető költsége 5 EUR
Siena / dóm szezontól függően 5-7 EUR
San Gimignano / dóm 4,50 EUR
Pisa / csak dóm ingyenes
Pisa / 2 műemlék 7 EUR
Pisa / Ferde Torony 18 EUR
Lucca / Dóm és Ilaria sírja  5 EUR
Capannori / Villa Torrigiani park+villa 10 EUR



*A fakultatív kirándulásokon való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak!

 

Utazás: emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

 

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05.30h
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06.15h
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07.00h
Balatonlelle-Marche 07.35h
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08.20h
 
 
Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Toszkána varázsa***Toszkána varázsa***