Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***

Barangolás toszkán tájakon***

Olaszország / Toscana

Az ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, 5 ill. 6 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

Az ár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

VOX készülék (városnézéshez) - kötelező:                                               2.400 Ft/fő (6 napos program)
2.800 Ft/fő (7 napos program)                                     
Idegenforgalmi adó:kb. 2 Euro/fő/éj
  
Fakultatív vacsora felár  (5  vacsora):        

22.500 Ft/fő 6 napos program

27.000 Ft/fő 7 napos program

(itthon fizetendő)

 Fakultatív programok 
Pisa-Lucca-Carrara kirándulás: 40 Euro/fő + belépőjegyek
Várható költségek 
Firenze, Uffizi képtár: kb. 30 Euro/fő
Firenze, Sta. Croce templom: kb.   7 Euro/fő
Firenze, vonatjegy:kb. 12 Euro/fő
Vinci, Leonardo Múzeumkb. 13 Euro/fő
Pisa Ferde Torony:kb. 19 Euro/ fő (a feljutás lehetősége a helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvénye)
Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna:kb.  7 Euro/fő
Pisa, transzferbusz kb. 2 Euro/fő
Siena Dóm:kb.  10 Euro/ fő
Elba ásványbányakb. 8 Euro/fő
Elba hajójegy:kb. 35 Euro/ fő
Elba Napóleon villák:kb. 13 Euro/fő
Carrara márványbánya:kb. 15 Euro/fő
„fattoria' látogatás:kb. 12 Euro/fő
Cinque Terre hajókirándulás:

kb. 35 Euro/fő (Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a hajók nem közlekednek, a programot vonattal járjuk végig)

Tirrenia 2 nyugágy és napernyő (csak a 7 napos programnál)

kb. 20 Euro/nap

Livorno hajókázás (csak a 7 napos programnál)kb. 12 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Short

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:  https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

1. nap:

Elutazás Budapestről a Hősök teréről reggel 5.00 órakor. Folyamatos utazás Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Firenze környékén az esti órákban.

2. nap: 

Reggeli után utazás Toszkána fővárosába (a csoport vonattal megy be, vonatjegy külön fizetendő), és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Firenze pantheonja - Dante szülőháza - a Dóm, Brunelleschi híres kupolájával - Keresztelőkápolna a lenyűgöző bronz kapukkal - Giotto torony - Piazza della Signoria - Uffizi képtár - Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Rövid szabadprogram után utazás Vincibe, ahol 1452-ben Leonardo da Vinci meglátta a napvilágot. A városkában 1953 óta van múzeum, mely a polihisztornak állít méltó emléket. A múzeum a Guido grófok tekintélyes várában kapott helyet. Itt több mint 50 modell került kiállításra. A vár alatt áll a Museo Ideale Leonardo da Vinci, amelynek szórakoztató kiállításán a modelleket nyomatok és egyéb dokumentumok egészítik ki. Innen visszautazás a szálláshelyre. 

3. nap:  

Ennek a napnak a programja időpontonként változik.

Június 27-én:

Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, 'A Tirrén-tenger gyöngyszemére', mely a toszkán szigetcsoport legnagyobb szigete. Elutazás Piombino kikötőjébe, innen hajózunk Portoferraioba. Utunk elsőként Porto Azzurroba, az egykori halászfaluba vezet. Itt egy „látványbányát” tekinthetünk meg, ahol egy kisvonatról megismerkedünk az elba-szigeti ásványbányászat történetével és az itt fellelhető ásványokkal. Ezt követően szabadidő és ebédelési lehetőség a kisvárosban. Innen utazás Napoleon nyári rezidenciájához. Délután visszautazunk a sziget fővárosába, Portoferraio-ba. Rövid séta a kikötőváros festői utcácskáin. Késő délután hajózunk vissza a szárazföldre. Visszautazás a szálláshelyre.

Áprilisban, június 1-én, júliusban, augusztusban, szeptemberben és októberben:

Reggeli után az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, a Cinque Terrét keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat hajóúton fedezzük fel, a hajóút során több helyen is kikötünk és sokszor nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. A hajóból láthatjuk a „szerelmesek útját' is. Jó idő esetén rövid fürdőzési lehetőség. Amennyiben az időjárási viszonyok miatt a hajók nem közlekednek, a programot vonattal járjuk végig. Visszautazás a szálláshelyre.

4. nap:  

Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok 'mekkája' volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Kora délután egy tipikus helyi 'fattoria'-ba látogatunk, ahol bor- és egyéb helyi termékek bemutatója és kóstolója vár minket. Innen utunk San Gimignanoba, a 'tornyok városába' vezet, ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak.  

Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

5. nap:  

Szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Toszkána legszebb városaiba.

Elsőként Carrara-ba utazunk. A carrara-i márvány története egészen az etruszk időkig nyúlik vissza. Találtak olyan leleteket, melyek azt bizonyítják, hogy már i.e. II. században készültek tárgyak a „fehér arany”-nak nevezett kőből. Itt egy működő márványbányát látogatunk meg, ahová terepjárókkal jutunk fel, majd következik a bánya megtekintése. Megtudhatjuk, hogy hogyan is hozzák létre ezeket a bányákat, hogyan történik a fejtés, mire kell odafigyelniük. Napunk következő állomása Pisa lesz, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. Délután a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Anfiteatro – San Frediano templom. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

6. nap:  

Hazautazás rövid pihenőkkel Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A 7 napos utaknál a plusz nap programja:

Reggeli a szállodában, majd utazás Tirreniába, a toszkán tengerpartra. Strandolási, pihenési lehetőség. Délután látogatás Livornoban. A város felfedezése egyénileg vagy részvételi lehetőség egy 1 órás hajókázáson. A hajókázás során olyan érdekességeket láthatunk, mint a Régi és Új Erőd, a Velencei negyed és a Piac. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

További toszkán programjaink:

Toszkána ezer arca 10 nap, 9 éj a programot itt találják
T
oszkána aktívan 5 nap, 4 éj a programot itt találják 

Leírás

Időpontok: 

2022. április 13-18. húsvét Cinque Terre
2022. június 1-6. pünkösd Cinque Terre
2022. június 27-július 3. 7 napos Elba sziget
2022. július 25-31. 7 napos Cinque Terre
2022. augusztus 15-21. 7 napos Cinque Terre
2022. szeptember 5-11. 7 napos Cinque Terre
2022. október 26-31. őszi szünet Cinque Terre 

Utazás: autóbusszal 
Szállás: 5 ill. 6 éjszaka Firenze környékén 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli vagy félpanzió

Felhívjuk figyelmüket, hogy ennél az útnál a vacsorák megrendelésére csak előzetesen van lehetőség. A vacsorák megrendelését javasoljuk, mivel a program sűrű, általában fáradtan érkezünk vissza a szálláshelyre. Kérdéses, hogy a programokból visszaérkezve a szálláshelyek környékén találnak-e még nyitva tartó éttermet. Továbbá az éttermekben valószínűleg ennél magasabb áron tudnak csak étkezni. Vacsorát nem igénylő kedves utasainknak a napközbeni szabadidőben javasoljuk az étkezés megoldását.

További toszkán programjaink:

Toszkána aktívan 5 nap, 4 éj a programot itt találják 

Olivaszüret Toszkánában 5 nap, 4 éj a programot itt találják 

Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***Barangolás toszkán tájakon***