Nyaralás a festői Garda-tónál***Nyaralás a festői Garda-tónál***

Nyaralás a festői Garda-tónál***

Olaszország / Garda-tó

Az ár tartalmazza

Utazás busszal, Szállás, Idegenvezető

Fekvese

1. nap: Budapest-Garda-tó
Olaszország egyik legszebb tavához, a festői Garda-tóhoz indulunk. Mesés strandok, gyönyörű promenádok, sziklák, romantikus várromok, végtelen olajfaligetek, hangulatos tóparti városok, üzletekkel tarkított keskenysikátorok garantálják élménydús nyaralásunkat. Rövid pihenők után a késő délutáni órákban érkezünk meg szállásunkra.
 
2. nap: Garda-tó-Torri del Benaco-Toscolano-Maderno-Manerba
Mai programunk egy fantasztikus hajókirándulással kezdődik, hogy felfedezzük a tó szépségeit, majd délután pihenés, strandolás a Garda-tó partján. (Hajójegy: 15 EUR/fő) A középkori falakkal körülölelt, hangulatos városközponttal, és látványos Scaligero kastéllyal büszkélkedő Torri dell Benaco kagylóformájú, színes kikötőjéből indul majd hajónk a túlpartra. A 125 km hosszú partszakasz mentén szebbnél szebb strandok találhatóak. Mi mind közül az egyik legszebbet keressük fel. Manerba 11km hosszú gyönyörű parttal rendelkezik, legszebb strandja a Spiaggia la Romantica. Szabadidő , strandolási lehetőség.
 
3. nap: Arco-Trento-Riva del Garda
Szabadprogram vagy fakultatív kirándulási lehetőség. (Ár: 20 EUR/fő) A tótól északra fekvő „Trentino Nizzája” nevet viselő, Arco, középkori várkastéllyal büszkélkedő városát keressük fel. A 273 méterrel a síkság fölé magasodó, meredek sziklatömbre épült egykori erőd, már több mint 1000 éve áll őrt a Sarca-völgyében. Kertjéből pazar kilátás nyílik a tóra. Az 1495-ben épült erődöt Albrecht Dürer is megörökítette. Folytatjuk utunkat a régió fővárosába. Trento központjában városnézés, majd visszautazunk a Garda-tóhoz. Séta Riva del Garda városában. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.
 
4. nap: Malcesine-Garda-Szirének öble-Bardolino
A Monte Baldo lábánál fekvő, Malcesine városába látogatunk. Városnézés Garda festői belvárosában, romantikus terek, velencei stílusú paloták találhatók. Gazdag növényzet, ciprusok, olajfák, leanderek, magnóliák biztosítják a paradicsomi hátterét annak a helyszínnek, ahonnan a Garda-tóra nyíló egyik legszebb kilátásban is gyönyörködhetünk. A várostól nem messze találjuk a Punta San Vigilio-t, ahol a híres Baia delle Sirene vagyis a Szirének öble elnevezésű strand vár ránk. Délután pihenés a parton. Kora este még rövid látogatás Bardolino városában, majd visszautazás a szállodába.
 
5. nap: Sirmione-Budapest
Sirmione városa egy 4 km hosszú félszigeten fekszik a Garda-tó déli részén, elegánsan nyúlik bele a Garda-tó csillogóan kék vizébe. Egykor halászfalu volt, ma népszerű üdülőközpont, mely mérsékelt klímájának, fürdőjének, történelmi épületeinek és a várost körülvevő csodálatos tájnak köszönhető. Valószínűleg itt élt a neves római költő, Catullus is, aki szerint Sirmione a 'szigetek és félszigetek gyöngyszeme'. Szabadidő, majd búcsú a végtelen kék víztükör és a vízen suhanó fehér vitorlások felejthetetlen összképétől. Utazás Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia Olaszország
 
 

Artablazat

 
Utazás: autóbusszal    Szállás: *** Garda-tó környéki szálloda (nem közvetlen tóparti szállás!)    Ellátás: reggeli
 
Részvételi díj: 84.900,-Ft/fő, Félpanzió: 15.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.850,-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 2%
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
hajójegy: 15 EUR/fő
Arco erőd: 3,5 EUR (20 főtől 3 EUR)
Szirének öble strand: 12 EUR
 
Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz: 05:30 
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00 
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20 
Turnus kezdete/vége
Katalógus ár
  Ár -tól
Nap/éj
Ellátás
Utazás
 
Nyaralás a festői Garda-tónál***